21 - 25 september

Dag lieve zonnebloemen, 

We startten de week met een extra dagje weekend want jammer genoeg kon ons schoolfeest niet doorgaan op zondag.. 
Toen we dinsdag terug in de klas kwamen, had iedereen heel leuke verhalen van tijdens het verlengd weekend. We deden dan ook een uitgebreide vertelkring. Wat was het leuk om te horen wat iedereen had gedaan in het weekend.
Wanneer we hadden verteld over ons weekend, gingen we aan de slag. Het was een speciale ochtend.. De letterdief had 2 letters gestolen (hoofdletter H en de letter b) maar hij wou die niet zomaar geven... De kindjes moesten verschillende opdrachten doen om de letter in te oefenen en pas dan kregen ze de letter om aan de letterboom te hangen. Ben je benieuwd naar wat we allemaal hebben gedaan? Lees dan snel verder want we vonden het suuuuuuuper leuk! 
We gingen aan de slag in groepjes en telkens na een aantal minuten gingen we naar de volgende opdracht. Dit waren de opdrachten: 
- leer de letter schrijven in scheerschuim (wauw, wat was dat leuk om te doen! En de klas rook ook nog eens lekker hierdoor)
- de kindjes van het 1e leerjaar zochten woorden die rijmen op 'beer', zochten op de chromebook woorden die begonnen met de letter b en zichten ook andere rijmwoorden, we leerden ook de letter 'b' schrijven op een blaadje en legden woorden met ons klikklakboekje. 
- de kindjes van het 2e leerjaar leerden ook de hoofdletter 'H' schrijven op papier, gingen aan de slag met dobbelstenen en woorden met 'oe, ui, ei, eu, ooi en aai' (ze gooiden met de dobbelsteen, ze keken welk woord ze moesten lezen en schreven het dan ook op hun mooist over), ze mochten aan het rad draaien en zochten dan het bijhorende prentje.. dit woord schreven ze dan in hun boekje (het waren niet zomaar woorden, maar allemaal woorden met de letter h.. zo kwamen ze bijvoorbeeld terecht op het woordje 'hemd', dan zochten ze het prentje van hemd en kleurden die in of ze knipten die uit en kleefden het op in hun boekje, daarna schreven ze het woord juist over maar met de hoofdletter H). 
Het was een heel leuke, leerrijke en speelse voormiddag! 





In de namiddag gingen we verder aan de slag met ons project: we leerden een plattegrond bekijken van een dierentuin en gingen daarna zelf aan de slag: een plattegrond maken van onze speelplaats/school zodat de andere kindjes hun weg vinden in onze dierentuin. Het was niet zo gemakkelijk maar ze deden het fantastisch! 





Op woensdag was het een super korte dag, we hadden opnieuw Godsdienst en Zedenleer maar voor we aan de slag gingen hadden we bezoek in de klas. Noémie bracht vorige week haar wandelende tak mee en vandaag ook haar waterschildpadje. En echt waar, geloof het of niet, dat bestaat echt! Kijk maar! 
Ook Sytze bracht iets mee, hij had eten mee voor een Alpaca. Want wat eet een Alpaca eigenlijk? Hij vertelde het ons allemaal zodat we goed voorbereid zijn om dinsdag naar de Alpaca's te gaan. 





Om de week af te sluiten hadden we een toets van rekenen, ze hebben allemaal heel goed hun best gedaan en werden dan ook beloond met een dansje van Just Dance. Dat vonden ze de max om te doen! Na de speeltijd hadden we forum, we vertelden over ons project en zongen ook allemaal samen voor de jarigen van de maand september. In de namiddag gingen we nog turnen. Het was een hele opgave om daar te raken, tussen de regenvlagen door, maar we zijn er allemaal veilig en droog geraakt, oef! 





Volgende week hebben we ons eindproduct en gaan we op bezoek bij de Alpaca's, dat belooft een leuke week te worden! Wanneer we ons project hebben afgerond, gaan we sprokkelen voor een nieuw project.

Maar eerst: geniet van jullie weekend! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Wensweek 2