Dag liefste zonnebloemers, 

 

Hier is een nieuwe blog van deze leuke, leerrijke week! Zijn jullie benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben deze week? Lees dan snel verder! 

 

Op maandag hebben we vertelkring gedaan want iedereen had leuke dingen gedaan in het weekend. Na de speeltijd lezen we elke keer 10-15min en dit keer deden we het buiten want het was uuuuuuper mooi weer. Ze deden dit fantastisch goed! 

De letterdief is ook terug op bezoek gekomen… Hij had opnieuw 2 letters gestolen! Het was de letter ‘k’ voor het 1eleerjaar en de hoofdletter F voor het 2eleerjaar. Iedereen was heel enthousiast om ze te leren schrijven. Amai, dit was niet zo gemakkelijk maar ze hebben allemaal hun best gedaan! 

In de namiddag gingen we aan de slag met ons project. We losten heel wat dierenraadsels op om zo meer te weten te komen over de dieren. 

 

Dinsdag was een leuke dag, we leerden de verschillende soorten dieren: zoogdieren, reptielen, amfibieën, vogels en vissen. Maar hoe deden we dit? We kregen per groepje foto’s van dieren en ze moesten zelf beslissen welke dieren er bij elkaar horen. De ene zette een varken en ezel samen omdat ze beide op de boerderij leven, een neushoorn en een koala omdat ze dezelfde kleur hebben, een kameleon en een toekan omdat ze alletwee mooie kleurtjes hebben,… Ik moet zeggen, ze waren heel vindingrijk en het was geweldig om naar hun meningen te luisteren. Daarna leerden we dus welke dieren er echt bij elkaar horen. We leerden ook het verschil tussen zoogdieren en reptielen, amfibieën,… wil je het weten? Vraag het gerust want ze gaan het zeker nog weten! Daarna leerden we ook nog enkele liedjes en leerden we dieren in een liedje herkennen. 

 

De dag na dinsdag is… woensdag! Wat kunnen ze dat allemaal heel erg goed! We vierden vandaag Noa haar verjaardag want ze was jarig in het weekend. We zongen een heell mooi liedje en maakten een heel groot vuurwerk voor haar. 

 

Na een halve dag te hebben kunnen rusten, waren we op donderdag terug allemaal in de klas. Vandaag kregen we voor de eerste keer Frans van Elke, wat was dat een leuke les! De letterdief had opnieuw een letter gestolen van het 1eleerjaar: de letter m. We gingen direct aan de slag om die te schrijven. In de namiddag gingen we verder met ons project. Heel wat kindjes brachten dierenknuffels mee van thuis. We namen die mee nar buiten en we moesten die sorteren: zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en amfibieën. Maar we deden dit niet zomaar, we moesten eerst een parcours afleggen, dan een dier nemen en bij de juiste groep leggen. WAUW, ze deden dit super goed, er lag zo goed als niets op de verkeerde plaats. Ze kennen de verschillen tussen de soorten dieren al heel erg goed! Na de Godsdienst- en Zedenleerles, knutselden we een slang. We moesten heel mooie kleuren kiezen en daarna heel mooi uitknippen. De slangen zullen allemaal in de klas hangen. Brrrrr, we zullen dus les krijgen tussen de slangen. Als dat maar goed komt…. Hopelijk durft de letterdief nog letters stelen.. 

 

De laatste dag van de week was daar opeens heel erg snel.. De weken vliegen voorbij. Vandaag was het dubbel feest: Clémence werd 6 jaar HIEP HIEP HOERA en de zon scheen volop.. Het was dus lekker warm. In de ochtend kregen we heel speciaal bezoek in de klas: een hagedis.. Nee nee, geen valse, maar een echte! Alicia heeft een hagedis thuis en haar mama kwam er eens mee op bezoek. We hebben heel veel geleerd en wedden dat jullie ook nog niet alles weten..?! Wist je dat:

-      - Een hagedis pipi en kaka samen doet, zo zie je het heel gemakkelijk liggen en hoef je niet telkens al het hout te verversen 

-      - Een hagedis een standbeeld wordt als hij bang is? Wanneer hij nog meer bang wordt dan doet hij sssssss en kan hij bijten 

-      - Het verschil tussen een mannetje en vrouwtje te zien is aan de baard. Je kan dit verschil pas zien als ze 1 jaar zijn. 

-      - Je gerust met een hagedis in je tuin kan wandelen, wel aan de leiband. 

-      - Je een hagedis niet aan zijn staart mag nemen? Want die kan breken en dan sterft het af. 

-      - Een hagedis tussen de 10 en 14 jaar wordt. En nog zoveel meer! Het was een heel leuk en leerrijk bezoek. 

Daarna deden we taalhoekenwerk buiten, we hinkelden op de tweeklanken (voor het 2e) en op de aangeleerde klanken voor het eerste, we speelden kwartet, dobbelspel,… we stempelden letters en maakten woorden met het klikklakboekje. 

Om de week af te sluiten, gingen we turnen in de turnzaal. Hier speelden we vos, stinkdier en kikker. 

 

Volgende week vieren we ook feest want Warre wordt op zaterdag ook 6 jaar. HIEP HIEP HOERA voor Warre! Geniet van jouw dagje! 

 

Zo, dit was onze leuke, interessante en leerrijke week! Op naar volgende week! 

Geniet van jullie weekend! 

 Foto's

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’