Dag lieve zonnebloemers, 

 

Hier zijn we al terug met een nieuwe blog. Ik wil eerst en vooral een dikke pluim geven aan iedereen, jullie hebben heel erg flink gewerkt deze week! 

 

Op maandag hadden we eerst heel wat te vertellen over ons weekend. Daarna leerden we een nieuwe letter. Omdat het zo’n mooi weer was, bleven we buiten. Het eerste leerjaar leerde de letter ‘o’ en het tweede leerjaar leerde de hoofdletter J. We leerden dit niet zo maar… De kindjes van het 1emoesten op zoek naar een blauwe letter op de speelplaats en daar hun ‘o’ bijschrijven, de kindjes van het 2eleerjaar moesten op zoek naar een oranje letter J en daar hun J bij schrijven. Wanneer onze speelplaats vol stond met letters, gingen we oefenen op een blaadje. Dit was niet altijd even gemakkelijk maar we deden door tot we die onder de knie hadden. 

In de namiddag haalden we onze goeie neus boven, Noémie had verschillende soorten           eten mee van dieren. We keken en roken aan het eten en daarna probeerden we de juiste dieren bij het eten te zetten. Ons jurylid, Noémie, besliste toen of het juist was of niet. Er waren enkele foutjes, maar hé, dat is niet erg! En we gaven die dieren nieuw eten die wel goed was voor hen. Oef gelukkig, de dieren kregen uiteindelijk het juiste eten. Daarna speelden we allemaal dierenspelletje die de kindjes hadden meegebracht maar ook ik had enkele dierenspelletjes liggen in de kast: pinguinspelletje, dieren uit de patiënt van dokter bibber halen, dieren maken met een soort klickx, smartgame van het konijn en de vos, dieren versieren met parels, in dierenboekjes kijken en lezen,… Daarna maakten we samen met Dominique dierenmaskers. 

We vierden ook de verjaardag van Warre, want die werd in het weekend 6 jaar! Hiep hiep hoera! 

Kortom, we hebben er eens van genoten om eens vrij te spelen met spelletjes. Het was een geslaagde, eerste, heel erg warme dag! 







 

De dag na maandag iiiiiiiiissss dinsdag, dat hebben ze opnieuw goed geraden tijdens de kring. We leerden en herhaalden ook nog eens alle maanden van het jaar en we keken wie wanneer jarig is. In de namiddag gingen we aan de slag met laptops en chromebooks. We kozen 8 dieren voor ons eindproduct en we maakten een dierenpaspoort. Ze zochten dingen over hun dier op en vulden dit in. We leerden heel veel bij: werken met een chromebook/laptop, wat vinden we terug over een dier,... 


Woensdag was een korte dag, naast godsdienst en zedenleer hebben we ook nog een beetje gewerkt maar niet zomaar, we maakten rekenoefeningen op de chromebooks. Niet zomaar oefeningen, maar rekenspelletjes. Het tweede leerjaar leerde ook de nieuwe getalbeelden tot 20, we leerden die aan de hand van eieren en echte eieren. En gelukkig dat het geen echte eieren waren of we waren allemaal heel erg vuil... 





Wat deden we nog deze week: herhalen van + en - tot 20 met de nieuwe tussenstappen, we moesten goed nadenken maar deden dit heel goed! Het eerste leerjaar leerde ook nog de letter 'l' schrijven en het woordje 'beer' lezen. We mochten ook onze acteertalenten bovenhalen, want samen met Dominique deden we korte toneeltjes. 


Om de warme week af te sluiten, kregen we buiten rekenles. We leerden heel veel bij a.d.h.v. hoekenwerk. De kindjes van het 1e leerjaar deed een springparcours met de cijfers van de getallenlijn en op het einde moesten ze het getal in het juiste vakje gooien. Daarna kreeg iedereen de getallen van 1-10 voor in hun rekendoosje en deden we ook nog enkele oefeningen om de getalrij aan te vullen, soms moesten we heel goed nadenken maar uiteindelijk lukte het bij iedereen. Het 2e leerjaar had een rekenspeurtocht, er waren overal kaartjes verstopt: op de speelplaats, in het bos,... ze moesten de kaartjes zoeken, uitrekenen wat er opstond en dan terug lopen naar hun blad om het juiste antwoord op te schrijven. Volgende week gaan we nog meer aan de slag met hoekenwerk rond rekenen! Voor het 2e leerjaar herhalen we nog verder van + en - tot 20 en vraagstukjes, het 1e leerjaar gaat aan de slag met de splitsmachine en we gaan ook nog een beetje verder met de getalrij. 

In de namiddag gingen we turnen, wat was dat warm! 


Aan iedereen: een prettig en zonnig verlengd weekend want maandag is er geen school! 


Foto's

Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’