26 - 30 oktober

Dag lieve zonnebloemen, 

Wauw, deze week was een hele leuke maar intensieve week! 


Maandag begonnen we de dag met een 'corona'kring. We keken eens wat er terug veranderd was van maatregelen, waarom ze dat doen, wat het betekent voor ons,... Heel veel kindjes hadden vragen en we namen dan ook de tijd om hier goed en rustig op te antwoorden. Daarna gingen we aan de slag, de kindjes van het 2e leerjaar leerden de laatste stappen van cijferen tot 100 (het optellen) en de kindjes van het 1e leerjaar gingen verder met aftrekken tot 5. Tijdens de taalles leerden we ook nog een nieuwe hoofdletter 'R' en de kindjes van het 1e leerjaar leerden de letter 'u' schrijven want ze leerden kennismaken met het woordje 'mus'. En ze zijn super trots want hun eerste boek van mol en beer is helemaal afgewerkt! Ook het leesboek is helemaal uitgelezen dus dat wilt zeggen wat we, ja ja, een nieuw taalboek en nieuw leesboek hebben gekregen! Joepie! In de namiddag deden we een vertelkring en we sloten de dag af met het verjaardagsforum. Deze maand hadden we 2 kindjes die jarig waren bij ons in de klas: HIEP HIEP HOERA voor Sytze en Alicia. 


Dinsdag startte de dag voor het 1e leerjaar bij Janne, ze toonden aan Janne wat ze al allemaal kunnen! Heel wat kindjes zeiden dat het gemakkelijk was, hihi, goed hoor! Dat wilt zeggen dat jullie heel goed bezig zijn! Daarna gingen we verder met aftrekken met 5 met getalbeelden en met blokjes. Op het einde mochten we zelf enkele oefeningen uitvinden en oplossen, wat was dat leuk! Nadat gisteren het 1e leerjaar een nieuw boek kregen van mol en beer, kreeg het 2e vandaag een nieuw spellingsboek! Want ja hoor, ook zij hebben al heel flink gewerkt en hun 1e spellingsboek is al helemaal uit, super! Ze gingen samen met Nikita aan de slag. Ze leerden het ei-verhaal en hier en daar zat er een heksje bij. We gingen ook nog een beetje verder cijferen en dat gaat al heel erg goed! Gisteren leerden we dat we nu ook een extra tientje erbij moesten tellen en dat we dat in het bolletje moeten schrijven, vandaag oefenden we daar op verder. Wat gaat dat al goed! In de namiddag moesten onze hersenen nog eens heel goed werken, we dachten al eens na over een project voor na de vakantie. Er kwamen heel wat leuke dingen naar boven! Na het denkwerk voor een nieuw project begonnen we aan de uitnodigingen voor ons Notenfeest. We begonnen er niet zomaar aan, nee, want alles moet op de uitnodiging staan. Maar, wat is dat dan 'alles'? De kindjes wisten dit heel goed: wat, waar en wanneer. Daarna mochten we een leuke uitnodiging ontwerpen, sommige kindjes deden dit samen met een vriendje, andere kindjes deden dit liever alleen. Ben je benieuwd naar de leuke, kleurrijke uitnodigingen? Dan kan je ze vinden bij de foto's. We sloten de dag af met een heksenverhaal, zowel Dominique als Nikita hebben het verhaaltje voorgelezen, elk aan een kleiner groepje zo konden we met volle teugen van het verhaal genieten. 




De rest van de week stond nog heel veel in teken van ons Notenfeest! Want er kwam nog heel wat bij kijken... We maakten onze notenkostuums, we maakten kettingen en kronen van pindanoten, we hebben heel veel gebakken (joepie, we mochten eens in de keuken van Betty terwijl we daar anders niet mogen komen hihi, gelukkig was Betty er wel bij om ons een handje te helpen!). We moesten heel goed afwegen, roeren, pletten, dingen laten smelten, breken,... We waren echte chefkoks! Wat hebben we allemaal gebakken: notenrotsjes, havermoutbananenkoekjes, muffins met chocoladedruppeltjes en pindakaas en een notencake.. mmmmmmmm, het ruikt allesinds al lekker! Nu ook hopen dat het lekker smaakt hihi, dat zullen we weten op vrijdag! 






We hebben ook nog gewerkt hoor deze week, het 2e leerjaar oefende nog verder op het cijferen, het 1e leerjaar nog op aftrekken tot 5. Iedereen heeft heel flink zijn/haar best gedaan! Het 2e leerde ook nog de hoofdletter B en kreeg nog een lesje spelling van woorden met 'nk', dat is niet zo gemakkelijk hoor! De kindjes van het 1e leerjaar schreef het woordje 'mus'. We deden ook nog hoekenwerk van rekenen. 


Op donderdag namen we ook nog afscheid van Céline en Nadine. Dankuwel voor de goede zorgen en veel succes op jullie andere job!

En op vrijdag was het dan EINDELIJK zo ver, ons Notenfeest waar we al zo lang op hebben gewacht! Er kwam heel wat voorbereiding bij kijken hoor. We hebben de tafels versierd met materiaal uit de natuur (bolsters, blaadjes, nootjes), onze kleiwerkjes en schuddoosjes hebben we op de tafels gezet, de dingen die we hebben gebakken stonden ook klaar en dan niet te vergeten: music maestro! Op de achtergrond weerklonk de muziek van de Notenkraker. Hmmmm, maar we zijn nog iets vergeten te vermelden? Ahnja, natuurlijk!! De andere 2 klassen van het lager, die mogen niet ontbreken! Ze stonden de popelen om te komen proeven van onze heerlijke dingen die we hebben gebakken en ze keken ook naar onze mooie werkjes. Met andere woorden, het was een TOP Notenfeest! Bedankt allemaal om dit samen met ons te vieren! 
 

Natuurlijk hebben we ook nog een nieuw project gekozen ........ trrrrrrrrrrrrr .... ons nieuw project zal gaan over robots, uitvindingen en elektriciteit! En natuurlijk willen we dan ook onze eigen robot maken ... Misschien wel een robot die alles invult voor ons? Of een robot die alles doet voor mij? Of een robot die telkens koekjes bakt en brengt ... oei oei oei, als dat maar goed komt! Dit is voor de na de vakantie! 

Zoals jullie weten duurt de herfstvakantie een weekje langer maar na de 2 weekjes herfstvakantie vliegen we er terug in!! Geniet er allemaal van, stay safe en dan zien we elkaar terug op 16 november. 

Dikke kus en een dikke lange afstandsknuffel! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Wensweek 2