7 - 11 december


Dag lieve Zonnebloemen, 

Wat een week! We hebben zoveel leuke dingen gedaan! Lees snel ver om de avonturen van deze week te weten! 

Maandag startten we de dag zoals gewoonlijk met een vertelkring. Het was een vertelkring die alleen maar over Sinterklaas ging. Daarna gingen we aan het werk. De kindjes van het 1e leerjaar mochten zelfstandig rekenen. Ze krijgen de blaadjes uit de mappen en mochten verder met het splitsen, + en - tot 8. De kindjes van het 2e leerjaar leerden iets nieuws, of dat dacht Kyara toch .. We leerden hoofdrekenen tot 100. Maar wat konden ze dat al goed! Toch speelden we het spelletje, we kozen verschillende dingen uit de winkel en moesten dan tellen hoeveel we moesten betalen. We leerden ook nog een nieuwe hoofdletter, de hoofdletter 'T' en de kindjes van het 1e leerjaar leerden 'weg' schrijven. En natuurlijk hoorde daar terug een oefenmomentje op het bord bij. Wat kunnen ze het al goed! In de namiddag legden we de laatste hand aan onze robot en gingen we aan de slag met enkele spelletjes en programeeroefeningen. Wat kunnen ze al goed samen spelen en samenwerken! We hadden ook nog verjaardagsforum en uit onze klas werd de verjaardag van Alegandro, Noémie en Amalia gevierd! Maar als jullie denken dat we maar tot 11 moesten tellen (omdat een kindje uit de primula's 11 werd), dan zijn jullie helemaal mis.. We moesten tot 26 tellen!! En weten jullie waarom? Omdat Justine ook jarig is in december en die verjaardag moest natuurlijk ook gevierd worden! Daarna gingen we al aan de slag voor de wensweek, we mochten allemaal een wens doen en die opschrijven en hopelijk komen ze ook uit ... Dit zijn de wensen: 

Tommy: een fietsparcours op de speelplaats
Warre: een filmdag
Lara: één dag alle woorden hakken en plakken
Lily: een dansdag
Sytze: de klas helemaal versieren
Jayden: een knutseldag
Leon: een ongezonde dag
Noa: een dier op school
Aza: terug naar het kleuter voor 1 dag
Noémie: één dag niet werken
Muna: één dag schilderen
Xander: een verkleedfeestje
Fatiha: één hele dag werken
Roy: één dag buiten spelen
Sem: een voetbalmatch met een jongens – en meisjesploeg
Arjen: pannenkoeken bakken
Amalia: één dag spelen
Alicia: eens op een paard rijden
Eliyah: één dag rekenen
Alegandro: popcorn maken
Thalia: koekjes bakken
Drieke: een kookdag 
Clémence: een dierendag




Dinsdag ging het 2e leerjaar aan de slag met tegenstellingen, ze mochten allemaal een tegenstelling uitbeelden. Dit zorgde voor hele grappige gezichten! Het 1e leerjaar ging verder aan de slag met 'weg'. We deden natuurlijk ook 'just dance' maar niet zomaar een 'just dance', het was 1 van de kerstman en wat hebben ze afgezien! Het was een hele leuke maar wel een lastige! Na de middag was het eindelijk tijd voor ons eindproduct! We mochten onze robot showen op onze echte robotcatwalk met op de achtergrond natuurlijk een robotliedje! We mochten ook nog zelf een dansje verzinnen op 'Robbie Robot'. Allemaal echte dansers!! 

                                     

Woensdag gingen we verder met hoofdrekenen tot aan 100 en omdat het 1e leerjaar al zo snel klaar was met weg, leerden we ook al het woordje 'muur'! Wauw, fantastisch! 

Donderdag was het terug tijd voor Frans maar ook voor een talentenkring! Deze week nam Noa ons mee in de wereld van Pokémon en toonde Xander zijn boogschietkunsten. Heel goed gedaan alletwee! We maakten het ook gezellig in de klas met een haardvuur op het bord, nee hoor, geen echt haardvuur! We werkten in alle rust en stilte verder! Het 2e leerjaar mocht rekenen in hun map maar amai, wat deden ze dat goed! Ze hadden geen tussenstappen meer nodig, de uitkomsten vlogen uit hun potlood! Het eerste leerjaar mocht met de splitsmachine en de weegschaal aan de slag met splitsen. Na de middag moesten we heel veel schrijven, we begonnen namelijk aan onze nieuwjaarsbrieven ... SPANNEND! We vertellen nog helemaal niets! Enkel dat we echt veel hebben moeten schrijven! 



Vrijdag moesten we eens de agenda niet invullen! Want nee, we krijgen eens geen huiswerk en dat vinden we super leuk! Want volgende week is het herhalingsweek en wensweek! Welke wensen zouden er allemaal uitkomen? Spannend! We schreven verder aan onze nieuwjaarsbrieven en in de namiddag gingen we ook nog turnen! We vierden ook de verjaardag van Noémie, ze wordt 8 jaar op zaterdag. HIEP HIEP HOERA!!


Het was een leuke week maar ook een week waar veel in werd gewerkt dus nu hebben we allemaal onze rust verdiend! Geniet van het weekend! 

Foto's

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’