25 - 29 januari

 Dag lieve, sportieve zonnebloemen, 

Maandag gingen we van start met een vertelkring en daarna gingen we aan de slag. De kindjes van het 1e leerjaar gingen verder aan de slag met de getallen tot aan 20, pfoe, wat lastig! Maar ze doen het al goed! De kindjes van het 2e werden getest op hun kennis van het vermenigvuldigen en delen. Daarna mochten ze opnieuw op zoektocht naar de hoofdletter dat ze gingen aanleren.. Deze keer was het een prent met niet veel op, het was namelijk de hoofdletter 'Q'. Wat een rare woorden stonden er daar allemaal op.. We ontdekten ook hoe we die moeten uitspreken. We gingen aan de slag met het schrijven van die letter. We mochten ook eens mee met Els voor een toets en dat vonden ze een beetje grappig, een toets met Els?! Maar ze deden goed hun best! In de namiddag was het tijd om feest te vieren en het was de moeite! Fatiha was jarig op zaterdag en werd 8, Leon werd 8 op zondag en Lara was vandaag jarig, zij werd 7. HIEP HIEP HOERA aan de jarigen! Dit zorgde dan ook voor een fantastisch, groot vuurwerk. We keken ook nog eens naar onze zelfuitgevonden sporten en we beslisten welke we zelf gingen uittesten op ons eindproduct. We hadden ook nog verjaardagsforum met super lekkere traktaties! Proficiat aan alle jarigen! 



Op dinsdag was het super koud in de ochtend maar dit hield ons niet tegen om naar buiten te gaan. We gingen buiten rekenen. De kindjes van het 2e leerjaar mochten eindelijk leren waar ze al het hele schooljaar naar verlangen ... De tafels! Niet allemaal tegelijk natuurlijk, we gingen van start met de tafel van 2. Ze leerden dus per 2 springen maar ook de kindjes van het 1e leerjaar leerden dit want ze moeten ook kunnen springen met sprongen van 2 en hoe leren ze het best? Al doende! Dus we schreven de cijfers van 0-20 op de grond en ze sprongen met sprongen van 2 zowel vooruit als terug, dat was lastig hoor! Daarna mochten de kindjes van het 1e leerjaar de cijfers van 11-20 onder de loep nemen en de kindjes van het 2e leerjaar kregen kousen van Kyara. Ze zeiden allemaal 'eeeee dat stinkt'. Maar toen ze er aan roken, roken ze wasproduct. 'Fioew, Kyara had haar kousen eerst gewassen, gelukkig!'. Omdat onze handen koud hadden, werden de kousen al snel handschoenen. En als je dacht dat we in de rekenles enkel leren rekenen, dan zijn jullie mis.. Sommige jongens leerden ook om kousen terug in elkaar te steken, wat was dat een uitdaging haha! De kindjes van het 1e leerjaar leerden een nieuw woordje 'duif' en de kindjes van het 2e leerjaar kregen de opdracht om een boekje rond 'de boerderij' in te oefenen omdat ze dit gaan voorlezen bij de kleuters. En ze leerden ook verschillende manieren begroetingen. In de namiddag was het dan eindelijk zo ver, hun sport eindproduct! Wat was dat leuk! We mochten cheetahspringen, aapklimmen, parachuteglijden, onderbroekestafette,... Kijk maar naar de foto's om hun plezier te zien! Daarna mochten we ook eindelijk onze medaille aandoen en op een echt podium staan! Fantastisch goed gedaan allemaal, jullie zijn allemaal echte sportkampioenen! We kregen ook nog dansles van enkele kindjes uit onze klas! Clémence gaf ons balletles, Lara en Alicia gaven gewone dansles, van Drieke en Amalia kregen we tangoles en van Sem en Leon breakdanceles. Wat een danstalenten in onze klas! 








Woensdag was een halve dag school, we gingen verder aan de slag met de getallen tot 20 en de tafel van 2. De kindjes van het 1e leerjaar gingen ook nog verder met het woordje 'duif' en het 2e leerjaar leerde meer over de woordjes 'hij' en 'zij'. Gelukkig weten ze al wat jongens en meisjes zijn, haha! 

Donderdag was een lange dag, al van bij het binnenkomen in de klas was de enige vraag 'Wanneer mogen we turnles geven aan de kleuters?'. Dit was de belangrijkste taak van vandaag! De anemonen kwamen hun sporten uittesten en wat hadden ze veel plezier! Kijk zelf maar hoe ze ervan genoten hebben! Donderdag = talentenkring. Drieke en Ciana waren aan de beurt. Drieke haar talent is skeeleren en wat kan ze dat goed! Ze kan zelfs al springen met haar skeelers aan. Gelukkig heeft ze bescherming! Ciana haar talent is pareltjes op de juiste plaats hangen zodat ze op het einde een mooie tekening krijgt. Wauw, prachtig hoor! In de namiddag kozen we een kunstenaar waarover we gaan leren tijdens ons volgend kunstproject en we hebben gekozen voor Keith Haring maar ook Andy Warhol gaan we een beetje onder de loep nemen. We maakten ook nog leuke kaartje voor Els met super lieve dingen op want vrijdag is het 'dag van de directeur'. 







Vrijdag was het de laatste dag van de week, we keken naar Karrewiet en we leerden heel wat bij. We leerden ook vragen stellen aan elkaar over iets wat gebeurd was in Karrewiet, wat kunnen ze al super goede vragen stellen! We oefenden nog een beetje op het voorlezen voor de kleuters, we gaan dit volgende week doen. Sommige hebben toch wel al een beetje stress. Sommige zonnebloemen moesten pompen omdat ze niet op tijd op hun plekje zaten, oepsie! Maar dat is goed voor de armspieren! Sommige kunnen wel nog wat oefening gebruiken en trainden vooral hun poepspieren haha. We kregen ook nog een leuke verrassing, we ontvingen een filmpje van Steven en Ben (DE kampioen in poolstokspringen die hebben mogen interviewen). Ze hebben namelijk onze medailles die we hebben gemaakt voor hen, ontvangen en ze waren heel erg blij. En wat zagen we nog? Onze kampioengroepsfoto van de zonnebloemen, hangt nu in de sportzaal waar Ben traint! Dit zal hem zeker nog meer kracht geven om nog eens kampioen te worden. In de namiddag hadden we nog een super leuke turnles met allemaal ballen!




Volgende week gaan we aan de slag met ons kunstproject. Wie dingen heeft rond kunst, mag die gerust meebrengen! 

Prettig weekend! 











Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’