15 - 19 maart

Dag tovenaars en heksen, goochelaars en zonnebloemen, 

Maandag startten we deze magische week met een vertelkring. Daarna gingen we aan de slag met letters. De kindjes van het 1e leerjaar moesten goed nadenken over woorden zoals naast, onder, boven, tegenover,... en de kindjes van het 2e leerjaar leerden een nieuwe hoofdletter. Welke zou het zijn? Goed kijken naar de grote prent! En het was.... de hoofdletter 'E'. We vonden de woorden 'ei, eigeel, engel, evenwichtsbalk, eik, eikenblad, eikennootje, egel, etui, eland, emoe, ezelsbrug, eekhoorn, emmer erwten, everzwijn, elastiek, egelvis,...' Vinden jullie nog andere woorden? We schreven ook woorden met een doffe klank, niet gemakkelijk hoor! We leerden dat het 'tante' is en niet 'tantu'. De kindjes van het 1 leerjaar herhaalden ook nog de splitsingen en de kindjes van het 2e herhaalden de + oefeningen tot aan 100 zonder brug. We gingen ook nog verder met ons goochelproject. 




Dinsdag startten we de dag sportief, we moesten terug muziek maken met ons lichaam. Goed kijken naar het bord om te weten wat we moeten doen! En natuurlijk ook op de maat van de muziek. Daarna was het tijd om iets nieuws te leren in het 2e leerjaar, + tot aan 100 met brug. Pfoe, zweten hoor! We gingen op restaurant en mochten een hoofdgerecht en een dessert kiezen. Mmmmm, waar heb ik zin in? In een spaghetti van €37 of toch liever kip van €46? Ooooh ja, en ook een lekker chocoladetaartje van €7. Maar hmmm, hoeveel moeten we nu betalen? We rekenden dit uit met schijfjes en daarna mochten we het al eens helemaal alleen proberen. Na de speeltijd mochten Lily, Aza, Noa, Noémie, Fatiha en Serah-Maimuna een liedje zingen voor de madeliefjes. Zij hebben een project over het geluid en hadden wat inspiratie nodig om een liedje te maken. Wat deden deze 6 meiden dit super goed! Het viel de laatste tijd op dat de kindjes het soms moeilijk hebben met het feit dat ze foutjes maken en dit soms ook erg vinden. Daarom mochten we in de namiddag expres fouten maken. We maakten een tekening met allemaal fouten op en wat ontdekten we? Dat fouten maken eigenlijk best wel grappig is! En dat fouten maken niet erg is en dat we hier uit leren. We hingen alle foute tekeningen aan de muur, de foutjesmuur! We maakten foute rekenoefeningen, schreven onze naam fout, schreven woordjes fout,... wat een plezier! Daarna mochten we oefenen voor onze goochelshow, spannend! Ben je benieuwd naar de verschillende goocheltrucs? Kijk en lees dan snel verder! 







Donderdag hadden we een talentenkring van Serah-Maimuna, haar talent is tennis! Hoe cool is dat? Super hoor! We kregen heel veel uitleg over tennis. Daarna gingen we met sommige kindjes uit het 2e leerjaar al verder met moeilijkere oefeningen terwijl anderen zelf nog een beetje wouden oefenen op de eerste oefeningen. Super dat ze dit ook zelf kunnen aangeven! Het 1e leerjaar herhaalde + en - tot 20. Ook zij doen dit al super goed en zijn er klaar voor om ook een stapje verder te gaan. Wat worden ze al groot! We leerden ook woorden zoals 'wang' en 'bank' en woorden met een dubbel poepje. Niet gemakkelijk hoor om te lezen maar ze deden hun best! In de namiddag was het dan eindelijk zo ver ... DE goochelshow van de zonnebloemen. Wat hebben ze dit fantastisch gedaan! Bij de foto's zullen jullie alle filmpjes apart vinden maar er komt nog een volledig filmpje met alle filmpjes aan elkaar. We kleurden ook nog bloemen voor onze Bloeidag. 





We sloten de week af met een interessante aflevering van Karrewiet en toen we net klaar waren met de agenda's in te vullen hoorden we een heel raar geluid... iets van 'whiiieeeeewhiiiieee'. Het was het brandalarm! Alle hens aan dek en samen naar buiten (op onze pantoffels natuurlijk want geen tijd om schoenen aan te doen!). Lichten aan? Check! Deur dicht? Check! Alle kindjes mee? Check! Oef, het was maar een oefening maar wel een goede en belangrijke oefening. Daarna mochten we op een rustig muziekje lezen en na de speeltijd gingen we buiten een taalles doen. We gooiden met de dobbelsteen en keken op ons blad welke letter ons woord moest hebben. Daarna liepen we naar de overkant en we zochten de letter in de hoepel en schreven een woord bij de hoepel. Soms moesten we goed nadenken hoor! Bewegen, schrijven en denken? Amai, wat moeilijk! Maar wel super goed gedaan! We rekenden ook nog een beetje, opnieuw had het 2e leerjaar grote honger want nu mochten ze 2 hoofdgerechten kiezen amai.. Het 1e leerjaar oefende nog voor een laatste keer op + en - tot 20. In de namiddag was het tijd voor de turnles! Het werd een springles!









We kregen deze week ook nog een mailtje van de goochelaar Armand met nog enkele leuke foto's! 




We sloten ons goochelproject af en zijn klaar voor een nieuwe week. Volgende week maandag is het Bloei!dag en dinsdag krijgen we speciaal bezoek.. 

Prettig weekend! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Wensweek 2