8-12 maart

 Dag lieve, goochelende zonnebloemen, 

Het was een magische week, ben je benieuwd naar wat we allemaal hebben gedaan? Lees dan snel verder! 

We gingen natuurlijk terug van start met een vertelkring. Wat hadden jullie terug veel te vertellen! Daarna gingen we aan de slag met een rekencircuit. En we hebben speciale dingen gedaan! Wist je dat je ook kan schilderen in een rekenles? Ja hoor, dat kan! We schilderden aan de ene kant van ons blad iets en vouwden dan ons blad dicht en wat zagen we ... het werd op de andere kant gespiegeld. We herhaalden nog eens de begrippen 'spiegelen' en 'spiegelas'. We vouwden ook een blad dubbel en dan mochten we erin knippen en als we dit terug openvouwden dan zagen we in het midden een tekening die aan elke kant van de spiegelas hetzelfde was. We maakten ook nog zelf figuren en onze buur moest dit dan spiegelen aan hun kant, niet gemakkelijk hoor! We speelden ook spiegelspelletjes op de chromebooks. 








In de namiddag was het dan EINDELIJK zo ver.. De enige echte goochelaar kwam naar onze school! De goochelaar noemt 'Armand' en wauw, wat kan hij goed goochelen! Hij goochelde een kruisje op Thalia haar hand, gaf een andere kaart in Serah-Maimuna haar hand, Noa kreeg een stukje van een kaart, in Kyara haar hand werd een spin gegoocheld, in Fatiha haar hand zaten er opeens een paar konijntjes, Drieke had opeens een heel lang touw, Alegandro kon een vork doen plooien, Aza had superkrachten in haar handen en Roy vond opeens een kaart onder de bank... En tot slot mochten we natuurlijk ook 2 goocheltrucs leren, niet gemakkelijk hoor! We leerden vooral dat we veel geduld moeten hebben en dat we veel moeten oefenen. Kijk snel naar de foto's en filmpjes voor veel goocheltrucs! Bedankt Armand, voor de leuke namiddag! Tot slot maakten we nog sterren voor op onze goochelhoed. 








Dinsdag gingen we aan de slag met de rekenrekken, kralenkettingen, blokjes,.. We herhaalden de getallen tot aan 20 en tot aan 100. Wat kunnen ze dat al goed! Goed nadenken, het getal leggen, controleren en klaar! Het 1e leerjaar leerde een nieuwe letter, een moeilijke hoor.. de 'c'. Wisten jullie dat je die kan uitspreken als een 's' zoals 'citroen' en als een 'k' zoals 'carnaval'? En dan heb je nog woorden waar ze allebei in verschijnen zoals in 'circus'.. Pfoe, wat ingewikkeld. En het 2e leerjaar leerde de hoofdletter 'A'. Nu kunnen Aza en Alegandro ook hun naam met een hoofdletter schrijven. Ook geen gemakkelijke letter om te schrijven hoor! In de namiddag keken we naar de tovertrucs van Armand en mochten we zelf 1 uitkiezen om te oefenen voor onze goochelshow. Daarna maakten we onze goochelhoed af, wat zijn ze mooi geworden! We kregen ook nog een cadeautje want Ciana is grote zus geworden en ze had een kleine traktatie mee. 





We rekenden nog verder deze week, we deden nog + en - tot 20 en tot 100, pfoe, zweten hoor... We werkte'n ook nog rond spelling en taal. Donderdag hadden we maar liefst 2 toetsen, amai! Maar dan zijn we er wel van af voor volgende week. En ze hebben dat heel goed gedaan! In de rekenles mochten we oefeningen geven aan elkaar en elkaar verbeteren. + en -, dat krijgt ons niet klein! We speelden ook mooi samen op de speelplaats, ook al was er veel wind. We hadden ook een hele leuke Franse les met Elke, we keken een filmpje en ze konden 'abracadabra' niet uitspreken.. Wij toonden hoe het wel moest! We zochten alle letters in de zaal en moesten het woord maken, dat was niet gemakkelijk hoor, we moesten goed nadenken! Dominique en Kyara hadden deze week talentenkring.. Dominique haar talent is ver reizen aan goedkope prijzen en Kyara haar talent is puzzelen. Dat laatste maakten de kindjes ook enthousiast om opnieuw te gaan puzzelen en al heel wat kindjes zeiden welke puzzels ze hebben, dat ze 's avonds nog hebben gepuzzeld.. Super leuk! Maar ze vertelden ook over de reizen die zij al hebben gemaakt. 


We sloten de week af zoals altijd met karrewiet, ook deze week werden er heel goede vragen gesteld! De minkrokodil kwam ook nog eens langs want die at alles op.. Of toch voor hoeveel er in zijn buik kan.. Hoeveel bleef er nog open? Goed rekenen hoor! In de namiddag mochten we gaan turnen, wat was dat een leuke turnles! Om het weekend in te zetten deden we een nieuwe schooldans, goed zwaaien met de heupen! 





Volgende week sluiten we het project af met onze eigen goochelshow. 

Prettig weekend! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Wensweek 2