19 - 23 april

Dag lieve zonnebloemen, 

Na een lange vakantie waren we er terug klaar voor! We startten de week met iets heel lastigs en zwaar, we mochten direct beginnen met een toets van taal.. Pfoe en dat achter een vakantie.. Maar ze hebben dat heel goed gedaan! Daarna keken we nog eens wat we allemaal hadden onthouden van de rekenlessen en ook dit ging goed! Er hing ook iets nieuws in de klas: 'boks de klank'. We zeggen de klank terwijl we op de spons boksen. Opgelet dat we er niet naast slaan tegen het raam! We moeten nog altijd in onze bubbel spelen maar dat vinden we niet erg want we mogen in het bos! Wat speelden we mooi samen! We klommen in de bomen, speelden verstoppertje, maakten eten in ons kamp,... Daarna deden we vertelkring buiten. We maakten een binnen- en buitenkring en mochten zo vertellen aan elkaar. Wat hadden we veel te vertellen aan elkaar! Daarna mochten we eventjes genieten van de zon, we mochten gaan liggen en nadenken over een nieuw project. We gingen naar binnen en luisterden naar elkaars ideeën voor een nieuw project. Er zaten leuke dingen bij! 

  • Xander: Wat bestaat er allemaal in de natuur?

  • Sytze: hoe leer je om te kunnen werken? 

  • Eliyah: Hoe komt het dat een boot kan zinken? 

  • Aza: Hoe ontstaat lucht? Wat is verkeer en vervoer? Hoe zijn letters en cijfers ontstaan? 

  • Noémie: Hoe ontstaat lucht? Hoe is het alfabet ontstaan? 

  • Ciana: Hoe maak je armbanden? Hoe maken ze kussens en kousen? Hoe maak je flessen? 

  • Thalia: Hoe worden auto’s gemaakt? 

  • Roy: Hoe kan je op een muur klimmen?

  • Jayden: Hoe blijft een vliegtuig in de lucht hangen?

  • Alegandro: Wat leeft er allemaal in de oceaan? Hoe maakt een fabriek dingen? 

  • Leon: Wat zou er kunnen gebeuren in de toekomst? Welke uitvindingen zouden er dan bestaan? Zouden er dan ook nieuwe beroepen ontstaan? 

  • Sem: Welke muziekinstrumenten bestaan er allemaal? Welke muziekgenres bestaan er allemaal? 

  • Arjen: Hoe kan je je verkleden? 

  • Warre: Hoe komt het dat een raceauto zo snel kan rijden? Wat is verkeer en vervoer? Wat kan er uit een zaadje groeien? 

  • Lily: Welke insecten zijn er allemaal? Welke bloemen bestaan er allemaal? Hoe worden stenen gemaakt? Hoe groeit je haar? Hoe maken ze papier? 

  • Fatiha: Hoe klopt je hart? Hoe worden muren gemaakt? Hoe komt het dat je nagels teruggroeien als je ze hebt geknipt? Hoe zijn de maanden ontstaan? 

  • Amalia: Hoe maak je kleren? 

  • Clémence: Hoe zijn de planeten ontstaan? Wat kan je allemaal knutselen? Hoe kan een mens ademen en hoe komt het dat je die lucht niet ziet? Wat bestaat er allemaal van rekenen? Wat is spelen? Welke gevoelens bestaan er allemaal? Van waar komen de kleuren? 

  • Lara: Wat doen mode-ontwerpsters allemaal? Kunnen we tijdreizen? Hoe is eten ontstaan? 

  • Alicia: Hoe maak je een film? Wat kan er allemaal geraden worden? Hoe groeien de bomen
  • Drieke: Hoe kunnen vogels vliegen? Welke zintuigen zijn er allemaal?





We stemden opnieuw en het was heel spannend! Uiteindelijk kwam er als nieuw project 'Hoe kunnen we onze eigen kledij ontwerpen?' als winnaar uit de bus. We vierden ook nog de verjaardag van Thalia en Eliyah want zij waren jarig in de vakantie. HIEP HIEP HOERA!! 

 



Dinsdag was iedereen heel enthousiast want we gingen gaan zwemmen! Om de dag toch een beetje rustig te doen beginnen, deden we eerst een yogamomentje om tot rust te komen en daarna gingen we nog eventjes aan de slag. Sommige kindjes hadden toch wel wat stress om te gaan zwemmen, maar eenmaal in het water was het zo leuk! Ze deden goed hun best, zowel de kindjes in het diepe zwembad als de kindjes in het ondiepe zwembad. Ze kunnen alvast niet meer wachten tot binnen 2 weken om opnieuw te gaan zwemmen. Ze vinden het zelfs jammer dat we niet elke week gaan zwemmen! Het zwemmen eiste toch wel zijn tol, iedereen was heel erg moe naar de middag maar toch zette iedereen zich nog in om te werken! Super! 





Woensdag was een korte dag maar we zaten niet stil, we mochten dansen op het liedje 'ik heb de zon zien zakken' samen met de piraten. Niet gemakkelijk hoor! Jullie vragen zich waarschijnlijk af waarom met de piraten... Wel, het 2e leerjaar gaat aan de slag met piraten in hun nieuwe thema van taal. Ook hebben we bezoek in de klas, er staan enkele klaspoppen op de kast voor ons project! 

Donderdag startten we de dag met een leuke les Frans van Elke, we leerden enkele kledingstukken in het Frans aan de hand van een spelletje waarbij we heel goed moesten samenwerken! Wat was dat leuk! Het was ook tijd voor een nieuwe kring, hier keken ze ook naar uit! Het was tijd voor de familiekring of babykring. Sem beet de spits af en Warre en Amalia volgden. Wat deden ze dat heel goed! Ze brachten leuke foto's mee, hun eerste schoentjes, geboortekaartje, doopsuiker,... Het zijn er al 3 en we hebben wel 100x 'oooooh zo schattig' gehoord. Ik denk dat ze het dus wel een leuke kring vinden! 







We gingen ook nog buiten rekenen. We moesten een oefening van het raam gaan halen, naar onze plaats lopen en de oefening oplossen. We genoten dus met volle teugen van het zonnetje! 





Ook tijdens de middagspeeltijd maakten we veel plezier! 


Na de speeltijd kregen we een leuke muziekworkshop! Volgende week krijgen we het vervolg! We begonnen ook aan ons cadeautje voor Moederdag maar sssssst, we verklappen nog niets! 



Vrijdag startten we de dag zoals gewoonlijk met een aflevering van Karrewiet, ook deze keer leerden we heel wat bij! En iedereen stelde hele goede vragen! We lazen ook nog gezellig in een boekje, in onze boekenhoek, in de kring of lekker warm tegen de verwarming... Daarna was het tijd voor taalspelletjes! We speelden heel wat verschillende spelletjes: met de robot naar de juiste klank rijden, om het eerst een woord leggen en op het belletje duwen, woordpuzzels maken, woordrijtjes lezen, woordrijtjes lezen aan de hand van een rad, letters en woorden maken met blokjes (sommigen maakten zelfs hun naam), woordzoekers maken,... We herhaalden de tweeklanken en de woorden die voor de vakantie geleerd hebben. Kortom, het was een leuke en leerrijk taalcircuit! In de namiddag werkten we verder aan ons cadeautje voor Moederdag. 


















Moe maar voldaan gaan we het weekend in! Het was een leuke maar vermoeiende week, even de batterijen terug opladen in het weekend om maandag de week te starten met een turnles! Breng dus allemaal jullie turnzak terug mee naar school! 

Prettig weekend! 









Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’