17 - 21 mei

Dag lieve zonnebloemen,

Hier zijn we terug na een lange periode! Wat waren we allemaal blij om elkaar terug te zien! We hadden dan ook heel veel te vertellen, ook al zaten we thuis, toch hadden we leuke dingen meegemaakt. We startten de week dus met een vertelkring. Daarna was het tijd om al hun gemaakte werk te verzamelen, wat hebben jullie flink gewerkt thuis! Dikke duim en dikke dankuwel voor jullie maar ook voor alle mama's en papa's die zich zo hebben ingezet! Vandaag mochten we ook naar een toneelstuk kijken, wat was dit leuk en vooral heel grappig! We werkten ook nog verder aan onze moederdagcadeautjes... Zijn jullie benieuwd naar wat het is? 


Dinsdag hadden we een grappige, speciale kring, de jabbertalkkring. We moesten tegen elkaar praten maar niet met woorden die verstaanbaar zijn. Het leek voor de meeste precies een beetje op Chinees volgens sommigen. We kregen enkele opdrachten die we moesten vertellen aan de ander zoals 'Er is een baby geboren in jouw familie en je bent daar heel blij om.', 'Je bent gevallen op de speelplaats en je hebt je pijn gedaan aan je knie.' en 'Je bent naar het pretpark geweest en je hebt op een hele hoge, snelle attractie gezeten.'. Dit zorgde voor heel veel gelach! We leerden ook over de klok. 'Wat is dat eigenlijk, het uur?'. We leerden al het gewone uur en dat ging heel vlot, we dachten ook na over bv. 'Het is 8 uur.' maar wanneer is het dan in de ochtend en wanneer in de avond? We kwamen dus te weten dat er 24 uur in een dag zijn. Daarna was het eindelijk terug tijd om te gaan zwemmen! Joepie!! Ook hier hebben ze dit allemaal super goed gedaan, sommige hebben echt hun grenzen verlegd en dingen gedaan die ze eerst niet konden of durfden. Ik ben super trots op jullie! In de namiddag legden we de laatste hand aan ons moederdagcadeau! Er zitten echt pareltjes bij. 






Woensdag was de dag heel snel om! We hadden godsdienst en zedenleer en we moesten onze hersenen heel veel en goed laten werken want we kregen een aantal toetsen van taal. 

Donderdag kregen we een leuke les Frans van Elke, we leerden een liedje over een wolf maar pas op, wanneer de wolf komt, moeten we weglopen! We leerden ook meer over de klok, we gingen naar buiten en mochten zelf de wijzers van de klok spelen. We begonnen iets gemakkelijker, met de hele uren en daarna waren we klaar om een stapje verder te gaan. We leerden ook het half uur! Goed nadenken, kijken en gaan liggen. Ook dit deden ze heel goed! We keken ook nog naar een filmpje over kledij van vroeger en we vierden Arjen zijn verjaardag. Arjen is 7 jaar! HIEP HIEP HOERA lieve vriend! Hij bracht lekkere, zelfgemaakte ijsjes mee van zijn papa. Wat was dat smullen, mmmmmmmmm. 







We sloten de week af met een actuakring. We keken naar karrewiet en stelden opnieuw hele goede en boeiende vragen aan elkaar. Daarna werkten we nog een beetje aan taal en deden we een taalspelletje in de zaal. Iedereen kreeg een klank: oe, eu, ui of ij. Diegene die in het midden stond zei een woord en de kindjes met die klank moesten van plaats verwisselen, niet gemakkelijk! We gingen ook nog verder met het uur en half uur, wat gaat dit al goed! Het 2e leerjaar was ook al klaar voor de digitale klok. We deden ook nog een leuke just dance en leerden een liedje over de pruikentijd! We sloten de week goed af! 








Geniet van jullie verlengd weekend, dinsdag is er geen school. Tot woensdag!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Wensweek 2