24 - 28 mei

Dag lieve zonnebloemen, 

het was een korte week dus ook een korte blog.. Maar dat wilt niet zeggen dat we geen leuke dingen hebben gedaan! 

We startten de week eens niet op maandag maar op woensdag... Wat is dat speciaal.. Een halve dag om een week te starten. We gingen verder met de klok met het 2e leerjaar, we leerden wijzers leggen met plasticine en dan tekenen. We gingen ook een stapje verder, we leerden niet alleen meer het uur en half uur maar ook 15, en 45. Dat is niet zo gemakkelijk! Maar ze deden het super goed. Wat was het leuk om de wijzers eens met plasticine te maken. De kindjes van het 1e leerjaar herhaalden nog eens + tot 20 met inwisselen met de eierdozen, leuk leuk leuk! 





Donderdag hadden we een leuke Franse les met Elke, we herhaalden het liedje van vorige week over de wolf en we speelden zelf ook de wolf. WEGLOPEN voor de wolf ons pakt! Daarna hadden we familiekring, we zagen baby Alegandro en baby Thalia, zo schattig en leuk om te zien! Alegandro testte uit of hij zijn babymutsje en zijn eerste zonnebril nog kon aandoen en ja hoor, het paste nog! Het was wel grappig om te zien. We gingen nog een beetje aan de slag met taal en daarna speelden we een spelletje met de uren en half uren. Kyara wist niet zo goed hoe ze aan een rad moesten draaien dus had ze assistenten nodig en toevallig wouden alle zonnebloemen wel assisteren! Draaien maar aan het rad, het cijfertje zoeken op ons blad en opschrijven hoe laat het is, leuk hoor! Maar niet te veel en te snel draaien anders vloog het rad weg, oepsie. In de namiddag gingen we aan de slag met tie-dye van ons wit T-shirt. Spannend! Er zitten al hele mooie resultaten tussen! We luisterden ook nog eens naar het liedje over de pruikentijd en keken naar enkele filmpje in ons project. 















Vrijdag werden er enkele buikspieren van de kindjes getraind, wanneer ze na 10 tellen niet op hun plaats zitten, krijgen ze een oefening en vandaag waren het buikspieroefening, pfoe, lastig! We mochten ook feest vieren vandaag want Sem is jarig! HIEP HIEP HOERA lieve vriend met jouw 8ste verjaardag! Daarna werkten we ook nog aan de sociale vaardigheden, we speelden met 4 een spelletje rond de klokken. Oppassen voor de tuinslang, de donder en de waterballonnen want dan moesten we vakjes achteruit of een beurt overslaan. In de namiddag kregen we bezoek van Noémie haar mama en we leerden wat meer over katoen en we mochten daar ook aan voelen. We zagen hoe een naaimachine werkt en we mochten zelfs allemaal eens naaien met de naaimachine! Sommige deden dit met een klein hartje en durfden niet direct maar uiteindelijk hebben ze het allemaal heel goed gedaan! We keken nog naar enkele filmpjes in verband met ons project over textielontwerper, strijker, stofsnijmachine, hoe een plotter werkt, patroonmaker,... Andere kindjes deden ook nog tie-dye.
En als de kers op de taart, mochten we onze eigen sleutelhanger maken en naaien, wat was dat tof! Dankuwel Karien voor de leuke, leerrijke namiddag! 



















Prettig en zonnig weekend! 

Foto's



Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Wensweek 2