21 - 25 juni

Dag zingende en dansende zonnebloemen, 


Deze week was voor vele kindjes, de leukste week! Er stonden heel wat leuke dingen op de planning. 
Om de week te starten mochten we blijven slapen op school! Eindelijk was de sleep-in er en niet zomaar een sleep-in! We starten met het spelen van spelletjes en daarna mochten we onze eigen spaghetti maken! Jummie jummie jummie! En ja hoor, het was meer dan goedgekeurd! Dat leverde dan ook spaghettimondjes op. Daarna was het tijd voor ons discofeestje, shaken en zingen! Iedereen liet zijn beste dancemoves zien en iedereen deed zijn best om zich zo goed mogelijk te verkleden! Daarna werden we rustig met een rustig liedje en maakten we ons klaar om te gaan slapen. 
Wat moesten we ook alweer allemaal doen? Oh ja, tanden poetsen, plassen en pyjama aandoen. Kyara vertelde ook nog een verhaaltje over Krik die gek kwam van het feestje van de grote mensen, hij wou namelijk heel graag slapen.. Daarna was het tijd om onze ogen dicht te doen.. Hmmm, dat was niet zo gemakkelijk. Het duurde een eindje voor iedereen in slaap viel en de volgende ochtend waren er al een aantal hele vroege vogels bij. Met vermoeide oogjes mocht iedereen genieten van een lekker ontbijt met melkbroodjes, chocomelk,... Mmmmm, smullen. Natuurlijk konden we niet alles zo laten liggen, we moesten snel alles opruimen. Matjes terug opplooien, valiezen terug maken, tanden poetsen, ons een beetje wassen, kleren aandoen,... Pfoe en dat op een dinsdagochtend! 










We kregen ook bezoek van Roy zijn parain. Hij bracht zijn accordeon mee. Hij speelde voor ons enkele liedjes en we mochten heel wat vragen stellen. Wat een boeiend instrument!



We hebben natuurlijk ook nog een beetje gewerkt. We gingen verder aan de slag met herhalen van + en - tot 10 en 20, herhalen van de tafels, de euro,... kortom, het was een week vol met herhalen! Ook voor taal herhaalden we nog enkele dingen. Op maandag gingen we ook nog turnen, we mochten zelf een parcours maken, super leuk! Springen, omhoog klimmen, glijden, slalommen,... Niet gemakkelijk hoor! Daarna was het verjaardagsforum. We vierden ook de verjaardag van Roy. Hij werd 8 jaar op zaterdag. HIEP HIEP HOERA! 
We kregen ook nog voor de laatste keer godsdienst en zedenleer. 









We hadden ook een verhalenkring en moesten een verhaal maken met de gegooide dobbelstenen. Zijn jullie benieuwd naar onze verhalen? Lees dan snel verder! 

1) kikker, heksenketel, boek, boot, bliksem en engel

Er was eens een jongen die met een boot aan het varen was. Hij zag een ketel in de verte en ging er naartoe. Hij zag dat er iets in zat en hij dronk ervan. Maar dat drankje veranderde hem in een kikker. Toen kwam de engel en die wou hem terug veranderen in een mens. Het lukte de engel jammer genoeg niet dus ze moesten op zoek naar een magisch boek maar dat was heel ver varen. Wanneer ze in de boot zaten begon het te onweren. De engel zei ‘Morgen gaan we verder op zoek. We gaan eerst een beetje slapen.’. De volgende dag zetten ze de reis verder en kwamen ze aan bij het magisch boek. De mensen kwamen uit het boek, samen met de kikker. Toen zeiden ze ‘Wij weten misschien een ander boek om jou terug in een mens te laten veranderen, kleine jochie.’. Ze gingen verder op zoek naar het magisch boek. Dit herhaalden ze nog een paar keer want ze konden maar het juiste boek niet vinden. De kikker gaf het op en wou dus maar een kikker blijven. De kikker kreeg een glas fruitsap om te drinken en je gelooft het nooit.. Hij veranderde terug in een mens. En ze leefden nog lang en gelukkig.


2) Zon, tovenaar, kist, laars, eend en kasteel

Er was eens een tovenaar en hij woonde in een heel groot kasteel. Voor het kasteel liep een grote rivier waar een gouden eend met gouden eieren aan het drijven was. De gouden eend had geluk want de zon scheen op zijn snoet. De tovenaar ging naar buiten, naar de rivier. Hij zag bij de rivier een magische kist, hij deed de kist open en wow, wat zag hij.. Een laars! Geen normale laars maar een magische laars. Die laars kon praten en hij zei ‘Wanneer je mij aandoet, dan kan je vliegen.’ Maar voor dit kon, moesten ze het missende stukje van de laars vinden. Er was een stukje te kort.. De zool. Het lag ver weg in een toren, in een land die ‘Sprookjesland’ heet. De tovenaar ging naar Sprookjesland en betoverde zichzelf in Sneeuwwitje en Sneeuwwitje werd de tovenaar. Zo kon ze door de magische poort gaan. Ze kwam een boze heks tegen en de heks wou haar in een papegaai veranderen. Dit gebeurde ook.. De papegaai vloog weg maar niet zomaar weg, hij was zo slim dat hij naar de toren vloog. De heks vond de papegaai nooit meer terug. De papegaai vond de zool van de laars. Maar het was niet een magische zool, de zool was veel te groot.. De toren stortte in en hij ging op zoek naar een andere zool zodat hij toch kon vliegen. Hij dacht ‘Ik ben een tovenaar, ik kan toch zelf vliegen met mijn krachten.’ Wat de tovenaar niet wist, is dat de eend op dat moment de zool toch had gevonden in de toren van de tovenaar. De eend ging met de zool naar de laars en zo kon de eend vliegen. Ze leefden nog lang en gelukkig.



We hadden ook nog familiekring deze week. Het was de beurt aan Aza, Fatiha, Lily, Jayden en Eliyah. Aza bracht haar mooi geboortekaartje mee dat haar mama en papa zelf hebben getekend. Ze probeerde ook nog eens haar geboortemutsje maar helaas.. Daar kan ze niet meer in. Fatiha bracht haar boekje van Rusland mee en enkele foto's. Lily bracht ook haar geboortekaartje mee, haar geboortekaars en ze probeerde of ze nog in haar 1e schoentje kon.. Maar ook dit ging niet meer. Eliyah bracht ook heel wat spulletjes mee en ook Jayden had veel te vertellen!






                                                                

                                                               


Een tijdje geleden hadden we ook de wensweek, toen was de wens van Aza om nog eens kleuter te zijn en dit konden we deze week eindelijk doen! Op donderdag mochten we eventjes terug kleuter zijn, joepie! We begonnen in de kring en zeiden goeiemorgen, zongen het liedje van het weer en daarna mochten we vrij spelen. We speelden winkeltje, in het poppenhuis, met de kaplablokken, politie, maakten puzzels, maakten lekker eten, speelden met de auto's,... Het was de tijd van hun leven! 











En als kers op de taart gingen we op vrijdag naar Bellewaerde! We startten met een bang hartje maar we werden allemaal stoere jongens en meisjes die een super leuke dag hebben gehad! Niemand had problemen met het dragen van een mondmasker op de attracties en daar ben ik super trots op! We werden niet alleen nat van de regen maar ook de splash zorgde ervoor dat onze haren, regenjas en broek nat waren. Gelukkig was het niet zo koud en droogden we snel. Wanneer we terug droog waren ... gingen we op de andere splash! We gingen ook op andere, grotere attracties. Super goed gedaan allemaal! Sommigen hebben hun angst op bepaalde attracties overwonnen. Iedereen genoot er met volle teugen van. Ondanks de regenbuien, hadden we een topdag. 










Volgende week is het al de laatste schoolweek van dit schooljaar.. Wat is de tijd voorbij gevlogen.. 
Vergeet niet: volgende week woensdag is er geen school.. We sluiten het schooljaar samen af op dinsdag. Maandag en dinsdag moet iedereen zijn lunchpakket meebrengen. 

Prettig weekend!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’