6 - 10 december 2021


Dag zonnebloemen, 

Vandaag deden we iets wat we nog nooit hadden moeten doen. We zetten een mondmasker op in de klas. Toch wel eventjes wennen hoor. We gingen van start met de vertelkring die werd geleid door Clémence. En daarna kregen we instructie. Omdat we toch een beetje zouden kunnen ademen zonder een mondmasker, zetten we in de projectklas de tafels uit elkaar en konden we ons mooi verdelen over de 2 klassen waarbij er genoeg plaats tussen de kindjes werd voorzien. Hierdoor konden we onze mondmasker eventjes uit doen. We gingen aan de slag met samengestelde woorden zoals leesboek, bloempot,... en we leerden de hoofdletter D en V. Het 1e leerjaar leerde wel 2 nieuwe woordjes! Weg en muur, pfoe amai! We leerden de 'oo' schrijven en herhaalden enkele andere letters. Maar we schreven allemaal niet gewoon op een blaadje, nee nee, we mochten met speciale potloden op de banken schrijven! Dat was zooooooo leuk! Ze weten goed dat je dat niet met alle potloden mag doen, dus niet bang zijn ouders, ze gaan het thuis niet zomaar doen! Drieke kan nu eindelijk haar naam met een hoofdletter schrijven! En Tuur vond zijn eigen naam in ons boek van mol en beer! 







We dansten ons ook warm op enkele liedjes van Sinterklaas want het was brrrrrr, koud in de klas! 

In de namiddag deden we een stukje verder van de vertelkring en gingen aan de slag met de nieuwjaarsbrieven. We trokken al enkele leuke foto's maar meer zeggen we niet, ssssst! We mochten ook eens nadenken over een wens voor de wensweek. We leerden ook nog wat bij over de jungle en we leerden wat een vleesetende plant is. De kindjes van het 2e leerjaar lazen een verhaaltje over de jungle voor en we gingen daar nog verder mee aan de slag! We speelden het verhaaltje na in een toneeltje. 


Dinsdag speelden we spelletjes van rekenen en gingen we verder aan de slag met zelfstandig werk. De kindjes van het 2e leerjaar leerden moeilijkere minoefeningen zoals 85 - 32. We deden dit natuurlijk eerst met materiaal en verwoorden constant wat we doen. We maakten het ook gezellig met een open haard en kerstliedjes. We mochten ook nog eens zwaaien naar Maud en Amalia! 






In de namiddag luisterden we naar de dierenkring van Flore. Ze vertelde ons meer over de slak. En we keken ook nog naar enkele toneeltjes van verhaaltjes die we hebben gelezen. We leerden ook terug iets meer over de grej of the day. Deze week was het antwoord 'mandarijn'. Wisten jullie dat dit een dialect is in het Chinees? En dat het de meest gesproken taal is in de wereld? Dat komt omdat er daar zoveel mensen wonen. We wouden dat wel eens horen hoe dat klonk want we kwam erachter dat niemand van ons dat eigenlijk kan spreken. We mochten allemaal een woord of zin zeggen en luisterden dan naar de vertaling in het Mandarijn. We hebben toch wel een paar keer goed gelachen! 







Woensdag was een korte schooldag. We speelden rekenspelletjes en deden goed ons best tijdens zelfstandig werk. 


Donderdag moest het 1e leerjaar naar het CLB voor een medisch onderzoek maar ook daar zaten we niet stil! We werkten verder aan de woordjes van mol en beer, we leerde woorden zoals verlegen, snel uit de voeten maken,... En we speelden ook rekenspelletjes met opdrachten. Ze waren ook allemaal heel flink! Super goed gedaan! Het 2e leerjaar zat ook niet stil, ze gingen heel flink aan het werk op school. 





In de namiddag was het de dierenkring van Alicia. Ze leerde ons meer over haar hagedis en ja hoor, ze kwam ook langs in de klas! We mochten Dracolien eens aaien, sommige met een bang hartje maar uiteindelijk hebben we Dracolien toch durven aanraken! Maud en Amalia volgden de dierenkring mee van thuis maar zij waren blij dat ze haar niet moesten aaien hihi. Daarna mochten we nog een klein beetje vrij spelen. 





Vrijdag sloten we de week af met Karrewiet, speeelden we taal- en rekenspelletjes en het 2e leerjaar leerde iets moeilijks! Bv. 40 - 8. Goed nadenken, kijken, doen en opschrijven. Gooien met de dobbelstenen en een nieuwe oefening oplossen. In de speeltijd regende het veel te hard dus speelden we gezellig spelletjes in de klas. 





Vrijdagnamiddag gingen we opnieuw gaan turnen, het werd een echte jungle turnles! We speelden cheetahtikkertj en we mochten springen zoals tijgers en panters, slingeren aan lianen zoals apen,... We speelden ook nog 'leeuwtje mag ik overvaren?'





Grej of the day voor deze week: 'Ik vlieg, heb mooie kleuren en heb een hele grote bek'

Prettig weekend allemaal! 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Wensweek 2