21 - 25 februari 2022

Dag lieve zonnebloemen, 

Deze week gingen we natuurlijk van start met de vertelkring. Maud was deze week de kringleider, ze nam haar taakje heel serieus. Nu was het eindelijk zo ver! Het 2e leerjaar leerde de hoofdletter ‘N’. Dat wilt dus zeggen: schrijven met verf aan onze neus! Wat hebben ze hier enorm naar uitgekeken! Het was dus dubbel en dik genieten. Het 1e leerjaar ging aan de slag met de getallenlijn tot 20, de begrippen meer en minder, evenveel, buurgetallen, groter en kleiner. 













In de namiddag mochten we in groepjes van 2 een recept zoeken die we willen maken voor ons eindproduct. Kijken, bladeren, overleggen,… Dan moesten we ons recept visualiseren stap voor stap om dit vrijdag gemakkelijk te kunnen gebruiken. 





Dinsdag startten we de dag met de ‘grej of the day’. Deze week was het raadsel ‘Deze slangen sissen niet’. Het ging over de slangen van brandweer. We keken wat de brandweer allemaal doet, wat ze aanhebben, welke brandweerwagens er bestonden, welk nummer we moeten bellen en wat we moeten zeggen. 
We leerden ook het woordje ‘zon’. Helaas scheen de zon niet dus hingen we de zon aan het raam, in de hoop dat de zon ging komen piepen. 



In de namiddag stonden de jarigen van februari in de spotlights. Bij ons was dat Drieke! HIEP HIEP HOERA aan de jarigen en dankuwel voor de lekkere dingen! 



Dinsdag luisterden we ook nog naar een verhaal over vriendschap. Daarna dachten we eens na over wat wij allemaal leuk vinden om te doen met onze vriendjes en vriendinnetjes. 

-      Amalia: op de palen spelen en rondraaien
-      Arjen: kampen bouwen in het bos
-      Warre: om te chillen en niets te doen met mijn vrienden
-      Ferdinand: kampen maken in het bos en naar een pretpark gaan met hen
-      Sytze: spelen met hen 
-      Eliyah: wanneer we een heel groot kasteel maken van lego
-      Xander: power rangers spelen
-      Maud: tikkertje spelen en politietje
-      Lotte: samen sporten met hen
-      Tuur: samen in het bos spelen, de band van de berg rollen, op de bank 
-      Wout: samen met Flore op de palen zitten, draakje spelen of spelen dat ik een robot bent en dat
        iedereen me probeert te pakken en in de soepkom proberen te steken
-      Flore: om met Wout op de palen te spelen en het spelletje spelen met de washimonsters
-      Jozefien: gewoon spelen met hen 
-      Lara: gewoon spelen en niemand uitsluiten, dat is het leukste met hen
-      Drieke: om de boomstammen spelen
-      Clémence: op de boomstammen en power ranger spelen
-      Amber: chips of ijsjes spelen met hen en samen naar televisie kijken
-      Lily: samen rondlopen in het bos en op de speelplaats en tikkertje
-      Fatiha: om armbandjes en kettingen te maken met hen 
-      Alicia: wanneer ik met de jongens mag meespelen van de politie
-      Knudde: tikkertje toilet en oorlogje
-      
Sayfoulla: tikkertje toilet en om te voetballen met hen 

Dit geloof je nooit!! Het heeft geholpen, de zon aan ons raam! Want ja hoor, op woensdag scheen de echte zon ook! 
We gingen met al de zonnebloemen samen naar Huis Maria om boodschappen voor ons eindproduct. Goed kijken, wat hebben we allemaal nodig? Naar de kassa, alles op de band leggen en betalen. En er stond ook een leuke verrassing op ons te wachten. We kregen een grote boodschappentas met een paar lekkere dingen in. Dankuwel hiervoor! 








Donderdag hadden er een paar kindjes een klein hartje. We gingen namelijk op uitstap met de trein en de bus! We namen de trein in Roeselare richting Veurne. Eens we in Veurne waren, moesten we nog eventjes met de bus. Wat hebben ze dat allemaal goed gedaan! Daarna maakten we kennis met Bakker Jef. Samen met hem, maakten we elk een broodje en je kan het vast wel al raden…. Het was het lekkerste broodje ter wereld! We leerden het verschil tussen de ingrediënten, we leerden op verschillende manieren kneden,… Daarna moest ons broodje even rijzen en dan gingen ze de oven in. Ondertussen kregen wij een rondleiding in het museum. Van al dat harde werken en luisteren hadden we ook honger gekregen. Tijd om ons lunchpakket op te eten! Helaas moesten we daarna eventjes binnen blijven want het was aan het watergieten. We dachten al eens na over een volgend project en mochten zeggen wat we het leukst vonden in ons bakproject. Oef, de zon kwam uiteindelijk toch terug piepen! Tijd om nog eventjes buiten te spelen. Daarna gingen we kijken naar onze broodjes, iedereen kreeg er direct zin in! In de broodzak steken en dan begonnen we aan onze terugreis.  Ook deze verliep vlekkeloos! Om af te sluiten en de bakker te bedanken, zongen we ons bakkerliedjee voor hem. Hij vond het heel mooi. Hierbij een dikke duim voor alle zonnebloemen want ze waren zo flink op de trein en bus! Het was een super leuke maar vermoeiende dag. 

















Vrijdag was het nog een hele drukke dag, zo net voor de vakantie. Ons eindproduct stond op het programma! We mochten per 2 iets bakken. Goed kijken wat we nodig hadden, mengen, verdelen, in de oven of frigo,… En als kers op de taart, mochten we van alles iets in onze doos stoppen! Yummie, we kunnen niet wachten om ervan te smullen! 











Nu is het tijd om te genieten van een welverdiende vakantie!!! 

Nog een wist-je-datje: na de vakantie doen we terug de schooldans op maandag en vrijdag. Dus zorg maar allemaal dat jullie dansbenen er klaar voor zijn! 

Grej of the day voor na de vakantie: 'Ik verander soms in en koets. Wat ben ik?'

Prettige vakantie allemaal! 

Reacties

  1. "Ik vond de week heel leuk, zeker het brood bakken. Fijne vakantie aan iedereen!" (Clémence)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’