25 - 29 april 2022

Dag ontdekkende zonnebloemen, 

Het was terug een normale week deze week, dat wilt zeggen, we begonnen terug op maandag. 
We gingen van start met de vertelkring, er werden leuke dingen verteld! Deze week werd hij geleid door Warre. 



Daarna gingen we aan de slag met de taalles. De kindjes van het 1e leerjaar herhaalde de speciale klanken 'ng' en 'nk' en de leesteken. Daarna oefenden we ze in. De kindjes van het 2e leerjaar leerden de hoofdletters E en S. Sytze kan nu ook zijn naam met een hoofdletter schrijven, joepie! In de rekenles gingen we aan de slag met de minoefeningen tot 20 en de tafel van 5. Pfoe, goed nadenken en vooral veel doen! 







In de namiddag gingen we normaal turnen maar daar werd jammer genoeg een stokje voor gestoken. Ze waren de turnzaal nog aan het opkuisen van het boksevenement. In de gietende regen gingen we terug naar school. We begonnen aan ons cadeautje voor Moederdag. Helaas hebben we er geen foto’s van want anders zouden jullie al een tipje van de sluier krijgen en het moet nog een verrassing zijn. We gingen verder met ons project rond de natuur. We leerden de delen van een plant, waarom we planten gebruiken en dat je zelfs sommige planten kan opeten! 




Dinsdag was het een hele speciale dag in de klas. We hadden niet 1 kindje die jarig was, maar 2! Zowel Maud als Xander was jarig. HIEP HIEP HOERA lieve schatten! Het 2e leerjaar kreeg een leuke les Frans en daarna gingen we aan de slag met lange, korte en andere klanken. Het 1e leerjaar werkte de leestekens af en we leerden die ook schrijven. In de rekenles ging het 1e leerjaar verder aan de slag met - tot 20 en het 2e leerjaar ging verder aan de slag met de maaltafel van 5 en gingen ook aan de slag met de deeltafel. Rollen met de dobbelsteen, leggen met de kralenketting en zowel de maaltafel als deeltafel opschrijven op het krijtbordje. 




Drieke bracht leuke natuurboeken mee, ook Eliyah bracht een boek mee. Jozefien bracht zonnebloemzaadjes mee en een zonnebloem die zijn geplant heeft en die aan het groeien is. We keken eens met Drieke haar vergrootglas naar een zonnebloemzaadje. 






We keken ook naar de Grej of the day. Dat bracht ons terug op de Grej of the day van voor de vakantie. De ‘spaghettiboom’. En je gelooft het nooit maar sommige kindjes hebben het echt geprobeerd! Helaas zonder resultaat.. geen spaghettibomen dus. Jammer want anders konden we ons buikje rond eten met spaghetti van de spaghettiboom. Daarna gingen we over naar de Grej of the day van nu en dat was 'de blauwvoetgent'. Wisten jullie dat deze vogels echt blauwe voeten hebben? Echt waar! Kijk maar gerust eens op classroom. 

We gingen ook nog aan de slag met ons project. We gingen nog eventjes dieper in op de delen van de plant en de groenten. En we keken ook nog waarom brandnetels nu eigenlijk prikken. Daarna gingen we met de loepjes en handschoenen naar buiten en gingen alles van dichtbij kijken. We namen de brandnetels vast met de handschoenen en wauw, dat prikt niet!! We keken ook naar kriebeldiertjes, takken, blaadjes, bloemetjes,... Wat een leuke ervaring! 














Donderdag was het buitenlesdag en zoals het woord het zegt: we krijgen les buiten! Het 1e leerjaar kreeg een leuke Franse les van Elke. Daarna herhaalden we de tafel van 5 en - tot 20. Na de speeltijd bleven we buiten om te lezen in het zonnetje. Daarna speelden we het taalspel 'breek het ei'. Een parcours kiezen, eitje nemen en kijken welk woord er in het eitje zat. Dan liepen we naar ons blad en schreven het juiste woord op. 




































Tijdens de middagpauze moet je natuurlijk ook eens genieten van de zon. 


Na de middag hadden we 2 muziekkringen. Knudde leerde ons kennismaken met Willy Lustenhouwer en Alicia nam ons mee naar de wereld van de Poolse muziek. Daarna genoten we buiten van het zonnetje en gingen we flink aan het werk voor Moederdag! Het blijft nog eventjes een geheimpje wat we aan het maken zijn. 



Tijdens het stil kwartier gingen we samen op zoek naar verstopte dingen in het zoekboek. 





Vrijdag keken we naar karrewiet en lazen in een leuk boekje. Daarna speelden we nog eventjes rekenspelletjes van de tafels en + en - tot 20 en de tafels van 2, 5 en 10. 
















We hadden een beetje vroeger middagpauze dan anders want in de namiddag was het grootouderfeest! We maakten een mooie en leuke wandeling. We gingen op zoek naar vogels en plantjes die verstopt zaten want die hadden allemaal een letter. Met alle letters samen, kregen we op het einde van de wandeling een zin. Onderweg stopten we ook op verschillende plaatsen. We deden een quiz, moesten dingen zoeken, we mochten dansen en we kregen iets lekkers om te eten. Kortom, het was een leuke middag waar iedereen van genoten heeft. (Alle foto’s kunnen jullie via de link onderaan de blog vinden). 





Zo gaan we alweer het weekend in! Maar dat gaat niet zonder een nieuwe Grej of the day: 'Als ik jong ben, ben ik geel. Als ik oud ben, ben ik wit.'

Volgende week zouden we graag naar de bib gaan op maandag rond 14u. Wie wil/kan voeren, graag een seintje op kyara.moerman@methodeschoolbloei.be

Niet te vergeten: 
- 2 mei is het fototijd! We nemen klasfoto's, individuele foto's en foto's van de broers en zussen samen die op school zitten. 
- dinsdag gaan we zwemmen! Vergeet je zwemzak niet! 




Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’