23 - 25 mei 2023

Dag sportieve zonnebloemen, 

Deze week was het een speciale week. Het was een korte week volgens de kindjes. Toch was er iemand die hier niet akkoord meeging. De week is altijd even lang, namelijk 7 dagen. Het was dus geen korte week maar een korte schoolweek. Daarna was het tijd voor de vertelkring, opnieuw hadden ze heel wat leuke verhalen te vertellen. We gingen ook nog aan de slag, tijdens de taalles moest het 2e goed nadenken tijdens de spellingstoets en het 1e leerjaar herhaalde woorden met 'uu' en met 'ie'. Het 1e leerjaar mocht na de speeltijd lezen op de chromebooks. Proberen te lezen voor de woordjes verdwijnen. Niet gemakkelijk hoor. Tijdens de rekenles leerde het 1e leerjaar de moeilijke minoefeningen tot 20 en het 2e herhaalde de klok. 





In de namiddag gingen we turnen. Het was zo hard aan het regenen dat we daar onmogelijk te voet door konden. Daarom werden we snel gevoerd met de auto's. Wat hebben wij geluk gehad! In de turnles was het een uithoudinscircuit. Telkens verschillende oefeningen 2 minuten lang volhouden. Ik kan jullie verzekeren, er waren bij sommige kindjes toch wel rode kaakjes en zweetdruppels te zien. Maar ze hebben het echt heel goed gedaan! We moesten springen, klimmen, mikken, lopen,... 








Daarna begonnen we al een stukje aan ons cadeautje voor papa. Maar hé, we gaan het echt nog niet verklappen hoor! Sssssst. Dan was het helaas tijd om afscheid te nemen van Betty. Dankuwel Betty om ons telkens naar school en naar huis te voeren en voor alle andere dingen die je op school hebt gedaan! 

Dinsdag was het een hele spannende dag! Na veel te hebben gewerkt, een projecttoets te hebben gemaakt en vrij te mogen spelen was het tijd voor de sleep in. Eerst speelden we samen met de madeliefjes een Cluedospel. Er was iets verschrikkelijk gebeurd en wij moesten achterhalen wie het had gedaan, wat er was gebeurd, waarom het gebeurd was, hoe het was gebeurd, wanneer het was gebeurd.. Samenwerken was dus zeker nodig! Daarna was het tijd om samen te aperitieven en stonden voor ons ook nog lekkere croque monsieurs op de menu. Daarna maakten we ons bed klaar. We zochten een plekje in de zaal en legden al onze pyjama klaar. Om tot rust te komen keken we nog naar een film. Toen we gingen slapen, luisterden we nog naar een leuk verhaaltje. Voor sommige kindjes was het een beetje moeilijk om in slaap te vallen maar eens ze aan het slapen waren, was het heel erg stil en rustig. Ze hebben allemaal echt super flink geslapen. 
























De vroege vogels waren er natuurlijk ook bij. Woensdag genoten we dan van een lekker ontbijt. Er waren toch wel wat kleine oogjes. Toch hielpen we elkaar met onze haren te kammen, valies te maken, matjes en slaapzakken op te rollen,… Gelukkig was het maar een korte dag en dan ook nog eens verlengd weekend! 





Geniet van jullie weekend! 

Dinsdag gaan we zwemmen, vergeet je zwemzak niet! 

Foto’s


Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’