De allerlaatste schoolweek 2022 - 2023

Dag zonnebloemen, 

En dan stond hij voor de deur.. De allerlaatste week van dit schooljaar. Wat is de tijd zo snel gegaan. We genoten echt nog een volledige week van elkaar en van onze klas. 

Maandag deden we de vertelkring en daarna kregen we bezoek van het 5e leerjaar. Zij kwamen ons eventjes helpen om onze rapport in ons mapje te steken en daarna namen we een boekje en gingen we naar buiten om samen te lezen. 






Daarna stonden enkele taal- en rekenspelletjes op de planning. We rolden met de verteldobbelsteen en maakten een eigen verhaal, we maakten kruiswoordraadsels, speelden spelletjes op de chromebooks,... 


In de namiddag kregen we bezoek van de harmonie. Ze speelden een liedje voor ons en we mochten ook eens op de instrumenten blazen. We ruimden ook de klas op, we mochten al onze boeken en mappen in een zak steken. Het 2e leerjaar speelde letterwinkel: ze kregen een aantal letters en het 1e leerjaar moest hun letters uit hun klikklakboekje naar de juiste winkel brengen. We sloten de dag af met nog een wens van de kindjes: verstoppertje spelen in het bos. 




We stelden ook nog onze treinen voor de dieren voor. 






Dinsdag mocht het 1e leerjaar nog eens terug gaan spelen in het kleuter, wat hebben ze daar van genoten! Het 2e leerjaar ging ondertussen samen met het 5e naar Huis Maria om de inkopen voor de croque monsieurs. We kregen een sapje en een suikerwafel en aten dit op op het grasveld. 












Na de speeltijd startten we met het maken van onze trotspauwen. We schrijven voor elk kindje een compliment waarop zij trots zijn. 



Dan was het natuurlijk tijd om te genieten van onze croques.. En een dessertje kon niet ontbreken. Yummie yummie, dat was smullen! 




We sloten de dag af met enkele waterspelletjes. We vulden onze emmer en maakten onze spons nat. Eerst gooiden we de spons naar elkaar en dan moesten we elkaar 'wassen'. Huhn, wassen? Ja.. Er was iets gebeurd.. Er was een modderstorm in het midden van de nacht. Ze waren zo vuil dat ze echt nog moesten gewassen worden. Maar zoals jullie al lazen, het was nacht.. Het was dus donker.. Het kindje die moest wassen, moest dus met zijn ogen dicht het ander kindje wassen: gezicht, buik, oren, nek, armen,.. Alles was vuil! Als laatste opdracht deden we een sponzengevecht. De foto's spreken boekdelen :-). 













Woensdag en donderdag werkten we verder aan onze pauw. We deden ook de grote zonnebloemquiz met vragen van het voorbije schooljaar. Wat wisten ze nog veel! 









We hadden ook een laatste forum dit schooljaar. We deden de a ramsamsam, we kregen een opdracht voor in de vakantie met rode neuzen (meer info staat op facebook), we namen afscheid van Rolande, Elke, Fernanda en Rune, we keken naar het dansje van de schoolverlaters en we dansten allemaal samen t'smidje van Laïs. 

    

                                          

                                          

                                         

Hier vind je alle foto's van het forum

We speelden ook nog kiekeboe in het bos en poetsten de klas. Ook de onderkant van de banken moeten gepoetst worden. 






We kregen ook een ijsje van de Bloeivrienden. Dankjewel! Het was echt heel lekker! 







We maakten nog een mooie en gekke klasfoto. Zo trots op deze zonnebloemen. 


En dan was het al vrijdag ... De allerlaatste dag van dit schooljaar. We namen afscheid van elkaar want heel wat kindjes schuiven door naar het 3e leerjaar. We wensen jullie alleszins heel veel succes en kom ons af en toe nog een eens bezoeken! We speelden ook nog leuke spelletjes samen. 





Zo, dit was het dan. Schooljaar 2022-2023 is voorbij. Ik wil de kindjes bedanken voor de vele knuffels, mopjes en fantastische momenten. Alle ouders, grootouders, familie,..., bedankt om elke week opnieuw onze blog te lezen. Volgend jaar zijn we er weer met heel wat leuks! 

Prettige vakantie! 

Foto’s



Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’