Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’

Dag echt filmsterren, 

De laatste week van ons filmproject was aangebroken. We begonnen deze week eens niet op maandag maar wel op dinsdag. Extra hard werken dus om te zorgen dat ons eindproduct klaar was! Maar eerst leerden we wat meer bij in de taal- en rekenlessen. 

Na de vertelkring dook het 1e leerjaar in hun leesboek en leerden we woordrijtjes en zinnetje van ‘an’ lezen. We zochten telkens naar het stukje dat terugkomt en plakten er dan de andere letter aan. In de rekenles maakten we een toets. 

Het 2e leerjaar ging zich verdiepen in de wereld van woorden met 2 medeklinkers vooraan in het woord. In de rekenles namen we eventjes terug onze blokjes en maakten rekenoefeningen. Daarna speelden we hier rekenspelletjes rond. 




In de namiddag wisselden de groepen van vorige week van activiteit. De ene groep was aan de beurt om in de rol van een acteur en cameraploeg te duiken. De andere groep mocht eens trailers van films beoordelen. Donderdag staat ons eindproduct op de planning, we kijken dan naar de première van onze eigen stomme film en daar hoort natuurlijk popcorn bij. We maakten een eigen popcorndoosje. 









Op woensdag zetten we de dieren eventjes in de kijker. Het was namelijk dierendag. Nadat we wat aan spelling hadden gewerkt en we 'an' leerden schrijven namen we een kijkje in de wereld van de dieren. We luisterden naar een gedichtje over dieren en moesten de dieren voorzien van de nodige attributen. Daarna maakten we een onderscheid tussen huisdieren en dieren die je in de weide, vijver of tuin kan terugvinden. Om het momentje rond de dieren af te sluiten, kijken we naar enkele fantasiedieren. Denk maar aan de zuil: een combinatie van een zebra en een uil. Daarna mochten we onze eigen fantasiedier tekenen. Er zaten grappige dieren tussen. 






Donderdag brachten we een vleugje klassieke muziek de klas binnen. We luisterden naar een mooi stukje klassieke muziek. Of was het niet mooi? De meningen waren verdeeld. Het was een heel speciaal stukje uit een opera waarbij er 2 mensen 'miauwden' zoals poezen tegen elkaar. Natuurlijk moesten we het dan ook eens zelf proberen. 


Nadat we eventjes in de huid van een poes kropen, was het ook nog tijd om te leren. Het 1e leerjaar ging zelfstandig aan de slag met enkele herhalingsspelletjes terwijl ze bij Kyara eens mochten tonen hoe goed ze al kunnen lezen. In de rekenles doken we in de wereld van 'splitsen'. We deden dit met pinguïns en blokjes. 







Het 2e leerjaar zocht nog wat dubbele kopjes in woorden. En ze zochten in elke zin over wie of wat de zin ging.



In de namiddag kwam dan ‘Le moment suprême’! We kregen net zoals in een echte bioscoop een ticketje en we mochten langs de popcornwinkel voor een doosje popcorn. We toonden ons ticketje aan de ingang en mochten dan plaatsnemen in de cinemazaal. Eens de lichten uitgingen, werd het muisstil en genoten we van onze eigen stomme film. Het moment was aangebroken waarbij we als acteur en actrice op het grote 'witte doek' tevoorschijn kwamen. Wat hebben we goed gelachen! Zijn jullie ook benieuwd naar onze film? Kijk dan hier via deze link







We stelden ook nog enkele vragen op voor ons bezoek aan Budascoop en maakten enkele bedankingskaartjes. 

Om het project ‘film’ af te sluiten, bezochten we op vrijdag de bioscoop 'Budascoop' in Kortrijk. Met dank aan ouders en grootouders die ons er naar toe brachten. We kregen een fijne rondleiding in filmzalen en theaterzalen. Ook mochten we eens een kijkje nemen in de projectiecabine. Dat is de ruimte achter de filmzaal waar de projectors worden bediend. Op het einde mochten we nog een thaumatroop maken. 




















In de namiddag speelden we nog vrij in de klas. We maakten mooie dingen met strijkparels, tekeningen, we speelden spelletjes samen en maakten mooie bouwsels met de kaplablokken. Ze maakten een echt koninkrijk en maakten zelfs een toren die groter was dan Yule. En we speelden de Titanic na. 






Volgende week gaan we van start met ons nieuw project rond dieren. Hoe of wat, daar gaan we maandag over brainstormen. 

Maandag gaan we ook turnen, vergeet dus je turnzak niet! 

Fijn weekend! 

Foto’s

Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Wensweek 2