Project ‘Waarom zijn er zoveel verschillende wielen?’

Dag enthousiaste zonnebloemen,

De laatste week voor de paasvakantie ging van start. En wat voor een week was dat! 

Maandag

Het was een spannende dag, we gingen op uitstap in de namiddag maar in de ochtend moest er toch nog wat gewerkt en geleerd worden. 

We werkten ons lesje over de worm af, maakten een toets van taalbeschouwing en de leestoets. Voor rekenen maakten we ook een toets tot 20 en leerden we voor het eerst kloklezen. We kregen elk een klein klokje en mochten al eens oefenen. 




In het tweede leerjaar vertelden we opnieuw uitbundig over wat we in het weekend hebben beleefd. We oefenden op het hoofdrekenen en we deden een hoekenwerk rond taal.















In de namiddag gingen we op uitstap naar de fietsbieb in Ledegem. We maakten kennis met elkaar en we leerden wat een fietsbieb nu juist is. Hetzelfde als een gewone bibliotheek maar dan voor fietsen. Hoe leuk is dat?! We mochten ook eens enkele fietsen uittesten en soms hadden we een duwtje in de rug nodig. 





We leerden ook dat je bij sommige fietsen achteruit moet stampen om te remmen. Dat moesten we ook eens uit proberen. 


We keken hoe ze fietsen herstellen, we leerden dat er naast 2 wielen ook nog 2 tandwielen zijn zodat onze ketting kan draaien en we leerden hoe we een fiets kunnen lenen. 




We mochten ons eens meten en zoeken uit welke fietsen we konden kiezen. Wie meer info wil: surf snel naar deze website . 







Dinsdag

De dag begon al met een grote verrassing op de speelplaats. Er stonden opeens 2 schansen en een startbord op onze speelplaats. Huhn, voor wat zou dat toch zijn? We gingen vandaag in groepen aan de slag. De ene groep deed zelfstandig werk, de andere groep leerde het dansje voor de videoclip en als laatste mocht je buiten een eigen auto of zeepkist uitvinden, maken en natuurlijk ook uittesten. Daarbij moesten we veel nadenken, samenwerken en vooral veeeeeeel plezier maken! 

























Woensdag

We werkten niet alleen zelfstandig aan onze taakjes maar we deden ook iets heel speciaal, samen met Katrien. We deden mee aan 'stampen voor vrede' van Ketnet. We stampten allemaal samen, 1 minuut lang. Dit ter ere van de kinderen die STOP zeggen tegen de oorlog. 


Donderdag

JOEPIE! Het was groot feest vandaag, het was onze uitgestelde Bloei!dag. Wat hebben we genoten! In de ochtend deden we allerlei activiteiten: we maakten een eigen Bloei-button, we mochten eventjes chillen, gingen op zoek naar bloemen in het bos waarbij we het woord onder de juiste bloem moesten schrijven en we een zin kregen, we deden teambuildingsactiviteiten en we versierden de stoep met allemaal kleurrijke bloemen in krijt. Er werden héééééééél veel foto's getrokken, deze kunnen jullie terugvinden in onderstaand album. Dit zijn enkel de foto's van de Bloei!dag. 









In de namiddag kregen we allemaal onze talentenbloem die doorheen de jaren mee met ons reist van klas naar klas. Er stond een nieuw talent op. Wat waren we fier om deze in ontvangst te nemen. De rest van de namiddag waren we in volle voorbereiding voor het vrij podium. De drie zussen hadden ook iets voorbereid. Eéntje had een bloempot op haar hoofd speciaal voor Bloei!dag. 







Vrijdag

Happy Friday! Nog eventjes doorbijten vandaag, de vakantie staat om de hoek te loeren. We werkten nog onze werkjes van taal af en speelden taal- en rekenspelletjes om de geleerde dingen van de afgelopen periode te herhalen. 








In het tweede leerjaar moesten enkele toetsen nog worden afgewerkt. Daarna speelden we nog rekenspelletjes. 



Nog enkele speelplaatskiekjes.


In de namiddag stond een laatste turnles op de planning. We deden een turnles met banken. We probeerden zo goed mogelijk om ons evenwicht te behouden. We moesten op verschillende manieren over de bank lopen, springen,… We moesten ook over een aantal banken na elkaar lopen, springen,… en om af te sluiten speelden we een tikspel met de banken. 










Goed uitrusten en vooral veel genieten! Dan geven we er samen terug een lap op.

Fijne vakantie!🌻

Foto’s


Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’