Sprokkelweek

Dag zonnebloemen, 

Na een welverdiende vakantie waren we terug helemaal klaar om erin te vliegen. Met een rugzak vol leuke verhalen, een grote glimlach en terug veel zin om bij te leren, gingen we van start met onze week. 

Wat kwam er allemaal aan bod in onze klas? Dat lees je hieronder! 

Kring

We vertelden over de vakantie. Er waren enkele kindjes op reis geweest, sommigen gingen op kamp, anderen bleven gezellig thuis, we speelden heel veel, sommigen gingen naar de zee, we gingen logeren bij oma of opa, we zochten naar paaseitjes,... Kortom, het waren allemaal leuke en goedgevulde vakanties! 


In het 1e leerjaar waren er 3 blije gezichtjes te vinden toen we namen overliepen van op de scheurkalender. De naam van Noor haar papa stond erop, Luca zijn naam stond erop en Lily had dubbel geluk! Zowel haar eigen naam als de naam van haar papa stond op de briefjes. 




Ook in het tweede leerjaar was er van alles te vertellen. Deze keer kwam iedereen aan de beurt.



Rekenen

Voor rekenen verdiepte het 1e leerjaar zich verder in het lezen van de klok. We herhaalden het uur en leerden ook het halfuur. En we maakten het ook moeilijker... We zorgden dat het op de digitale klok en analoge klok even laat was en we maakten ook oefeningen van het uur en halfuur door elkaar! 



We merkten dat kloklezen eigenlijk niet zo super moeilijk is. We vlogen er dan ook door. Daardoor hadden we nog tijd om ook al de moeilijkere plusoefeningen tot 20 te leren. We leerden oefeningen zoals 6 + 5. Dan is onze eierdoos toch echt een grote hulp! 





In het tweede leerjaar leerden we het kwartier en oefenden we nog wat op het hoofdrekenen. 








Taal

We leerden niet 1, niet 2, niet 3 maar 4 nieuwe woorden! We leerden het woordje 'lach', 'lucht', 'leeuw' en 'nieuw'. Wat een moeilijke letters! Dat waren helaas al onze laatste woorden voor dit schooljaar. Wat gaat de tijd snel. We leerden in totaal 34 woorden! We lazen ook woorden met 'je'. We ontdekten dat dit woorden zijn die je kleiner maakt en dus verkleinwoorden noemt. We herhaalden woorden met uu, ie en oe. We leerden ook zinnen maken en dingen schrappen in een zin. We vulden ook het vriendenboekje van mol en beer in. 



We deden ook een hoekenwerk. We hadden 3 hoekjes. In het 1e hoekje werkten we in onze schrijvertjes, het 2e hoekje stond in teken van lezen waarbij we een verhaaltje lazen en vraagjes oplosten, we plaatsbepalingen lazen en de juiste foto aanduidden, we lazen zinnen en moesten aanduiden of het kan of niet kan en als laatste lazen we een raadseltje over dieren en we moesten dan dat dier tekenen. In het laatste hoekje leerden we de woordjes 'leeuw' en 'nieuw' schrijven. 









In het tweede leerjaar leerden we de wegbeschrijving op het plannetje te tekenen. Ook woorden met CH en CHT kwamen aan bod. De doffe 'e' achteraan, oefenden we ook.





Project

We gingen normaal van start met een natuurproject. We brainstormden ook al maar uiteindelijk beslisten we om dit project 3 weekjes uit te stellen om daarna dit project uit te werken samen met de madeliefjes en primula’s. We maken er dus een project van over het volledig lager. Dat wordt leuk! We kozen dus een ander project en dit zal gaan over tractors, landbouw en onze voeding daar aan koppelen. 

We kregen ook ons rapport en vulden een zelfevaluatie in. Terwijl we op gesprek gingen bij Sanne en Kyara, mochten de andere kindjes eventjes vrij spelen in de klas. In het 1e leerjaar was Saji eventjes fotograaf van dienst. 






We oefenden het dansje van het hitteplan dat volgende week zal opgenomen worden. Willen jullie nog eens oefenen? Dat kan via deze link: https://m.youtube.com/watch?v=Eo44rZrbqqM



We luisterden naar het verhaal van de geluksvogel 'Nandoe'. Deze vogel staat in teken van gezonde voeding en beweging. We maakten een mannetje van een zelfgekozen stukje fruit of groente. Want groentjes en fruit zijn gezond! 











Verjaardagen

We vierden maar liefst 4 verjaardagen deze week! Storm en Paulien waren jarig in de vakantie. Ze werden allebei 8 jaar.






Noor was dinsdag jarig. Zij werd 7 jaar. 



Tiebe was jarig op donderdag en werd 9 jaar. 



Andere leuke kiekjes

We genoten ook enorm van de speeltijden! 







Wanneer we klaar waren, mochten we iets kiezen uit de kieskast. 







We vinden het stiekem ook leuk om ons te verstoppen onder de bank of bureau. 


Paulien en Flo ontdekken dat ze dezelfde schoenen hebben. 


Lily werkt vlijtig in de stille werktijd. 


We speelden ook wat vrij in de klas. 




Belangrijk voor volgende week: 
  • Maandag: opname videoclip. Gelieve kleurrijke kledij aan te doen. 
  • Vrijdag: turnen! Vergeet je turnzak niet.
Wie dingen heeft omtrent ons project, breng gerust mee! 

Zoals beloofd nog eens een Grej of the day: 'Ik ben minstens 305 km lang.' Laat het raden beginnen :-). 

Fijn weekend! 🌻

Reacties

Populaire posts van deze blog

Project 'Hoe kan ik zelf filmen?'

Project 'Hoe zag de school er vroeger uit?'

Project ‘Hoe kan ik zelf filmen?’